Elke dag de beste deals

5 tips om Blue Monday te slim af te zijn

De feestdagen zijn voorbij, de lockdown is in volle gang en de zomer is nog ver te zoeken. Om nog maar te zwijgen over de donkere en koude dagen. Januari is toch wel onze minst favoriete maand. Voel jij ook een dipje aankomen? Wees Blue Monday de baas en bekijk onze tips om de meest deprimerende dag van het jaar door te komen.

Bekijk alle dagje uit deals

Bekijk alle hotelovernachting deals

Blue Monday tip 1: wees lief voor jezelf

Zo nu en dan heb je even behoefte aan een moment voor jezelf. Door de drukte van werk, corona maatregelen en voornamelijk thuiszitten is het écht wel verantwoord om jezelf even terug te trekken. Wat dacht je van een verwendagje? De sauna’s mogen dan wel gesloten zijn het warme bad loopt echt niet weg. Haal lekkere verzorgingsproducten in huis, doe je nagels en scrub jezelf van top tot teen. Zo kom jij herboren de badkamer uit! Zit je er echt compleet doorheen, en wil je niets liever dan lekker op de bank hangen en Netflix uitspelen? Wees lief voor jezelf en gun het jezelf om even lekker te bingewatchen en de hele dag (pure)chocolade te eten.

Blue Monday tip 2: ga aan de wandel

Je kent het wel; iets met de start van het nieuwe jaar en goede voornemens. Die kilo teveel moeten we NU écht werk van maken. Trek je snelle stappers aan en ga eropuit. Of het een rondje om het huis wordt, wandeling in het dichtstbijzijnde park of een uitstapje naar het bos. Wat voor weer het ook is; een wandeling in de buitenlucht doet elk dipje goed. Schijnt de zon? Jouw dag kan niet meer stuk! Maar ook als het regent, biedt een paraplu wonderen. Wedden dat jij je na dat halfuurtje buiten een stuk beter voelt!

Blue Monday tip 3: hallo zomer 2021

2020 was er één voor de geschiedenisboeken, en 2021 voelt voorlopig nog niet heel veel anders. Met de nadruk op nóg, want ja ook wij hebben goede hoop. Ook al is er nu nog een hoop onzeker, kunnen we niet alles wat we graag zouden willen, maar niets houdt ons tegen om lekker te dromen. Maak werk van die grote reis die je altijd hebt uitgesteld, plan alles tot in de puntjes en stel jouw droomlocatie alvast als bureaublad in. Of maak fotoboeken van voorgaande vakanties om een zomerse stemming te komen. Je kunt het ook wat kleiner houden; begin met een weekendje weg, spelletjes avond of bedenk welke creatieve bezigheid jij nog eigen wilt maken.

Blue Monday tip 4: eet jezelf blij

Dat je juist vandaag wilt snacken en snoepen totdat je laveloos op de bank ligt, is volkomen logisch. Maar let op, de suikers zorgen voor een vette inkakker. En daar wordt je loom, moe en sip van. Wil je toch zoetigheid? Grijp dan liever naar een banaan i.p.v. dat vette plakje cake. Banaan helpt je stressniveau onder controle te houden, zodat jij vandaag de Monday-Blues te slim af bent. Wil je toch lekker snoepen? Ga dan voor pure chocolade waarvan de endorfines voor een gevoel van euforie zorgen.  

Blue Monday tip 5:

  Vind je het nog steeds moeilijk om deze donkere dag door te komen? Maak lijstjes van de dingen die jou blij maken en schrijf jezelf gelukkig. Krijg jij een gelukkig gevoel van knuffelen met je partner of je huisdier? Of zit jouw geluksmomentje in een goed kopje koffie? Schrijf ze op wanneer de sombere gevoelens naar bovenkomen en stop pas wanneer je niet kunt geloven hoe bijzonder en mooi jouw leven is. Hallo, humeur boost!

Ontvang een welkomstcadeau!

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Selecteer je woonplaats en ontvang ook de voordeligste deals bij jou in de buurt! Je kunt je altijd afmelden. Privacy

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste deals
Uitstekend beoordeeld
Ook bij jou in de buurt
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 – 17:00 uur