Elke dag de beste deals

Een dagje uit naar Blijdorp

Ben jij er klaar voor om in één dag alle continenten af te reizen? Kom naar Blijdorp en ontdek de meest bijzondere diersoorten ter wereld. Van de Ringstaartmaki tot de Haai en van de Sumatraanse Tijger tot een Indische Neushoorn. En maak kennis met een vis zonder graten. Weet jij al hoe die heet? Wanneer er een actie met Blijdorp online staat bij ActievandeDag, kun jetickets kopen met korting. Kijk tussen alle uitjes of we Blijdorp met korting aanbieden.

Bekijk alle dagje uit deals

Leukste uitje van 2023

In 2023 heeft Diergaarde Blijdorp de prestigieuze titel "Het Leukste Uitje van Nederland" verdiend. Met jaarlijks 1,1 miljoen bezoekers is deze dierentuin uitgegroeid tot een van de meest geliefde bestemmingen voor gezinnen en natuurliefhebbers. Maar wat maakt Diergaarde Blijdorp zo speciaal? Laten we de hoogtepunten van deze dierentuin eens nader bekijken.
In 2016, 2017 en 2018 heeft Diergaarde Blijdorp ook al de award binnengesleept voor de mooiste dierentuin van de Benelux. Als dat geen bezoekje waard is. Doe je goede stappers, maar alvast aan en wandel mee richting Oceanium waar je tussen de haaien en vissen heen loopt richting het noorden van Amerika; hier vind je dieren die in een kouder klimaat leven, zoals de was- en ijsbeer. Of de poolvos. Na al dat gebibber zoek je de warmte op in de Amazone van Zuid-Amerika. Ontdek het vlinderparadijs en de bijzondere Blauwgele ara. In Azië weet je van gekkigheid niet waar je moet kijken, zo leeft hier de Indische Neushoorn, de Aziatische Olifant en stuif je af op het moeras waar je echte tijgers ziet. Ook Australië staat op de kaart. Heb jij de Kangoeroe al gespot? In Afrika ga je op Savanne. Lukt het jou om de Big Five te vinden?

Een wereldreis door Diergaarde Blijdorp

Bij Diergaarde Blijdorp kun je in één dag de wereld rondreizen en de meest bijzondere diersoorten van over de hele wereld ontmoeten. Van kleurrijke Zuid-Amerikaanse regenwouden tot de uitgestrekte savannes van Afrika, en van de besneeuwde gebieden in het noorden van Amerika tot de mysterieuze Aziatische jungle - hier vind je het allemaal.
In het Oceanium duik je de onderwaterwereld in en loop je tussen de haaien en kleurrijke vissen door. Vervolg je reis naar het noorden van Amerika, waar je dieren ontmoet die gedijen in koudere klimaten, zoals wasberen, ijsberen en poolvossen. In de Amazone van Zuid-Amerika ontdek je een vlinderparadijs en kun je de bijzondere Blauwgele ara bewonderen.
Reis verder naar Azië, waar je versteld zult staan van de biodiversiteit. Hier leven majestueuze Indische Neushoorns, krachtige Aziatische Olifanten en tijgers die je zult bewonderen terwijl ze door het moeras slenteren. In het Australische gedeelte kun je de schattige Kangoeroes bewonderen en genieten van een typisch stukje Down Under.
Vergeet vooral niet op safari te gaan in het uitgestrekte Afrikaanse Savannegebied, waar je je speurkunsten kunt testen terwijl je op zoek gaat naar de Big Five - leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard. Het is een uitdaging die je niet wilt missen!

Rondleiding

Ben jij enthousiast en wil je nóg meer weten over je favoriete dier? Boek een rondleiding door het park, en krijg meer te weten over de verzorging en de geschiedenis van de dieren. Wie weet krijg je wel een kijkje achter de schermen. Hier kun je de rondleidingen bekijken.

Top 10 dierentuinen van Nederland

Diergaarde Blijdorp is niet alleen het leukste uitje van 2023, maar behoort ook tot de top 10 dierentuinen van Nederland. Deze erkenning is te danken aan de brede verscheidenheid aan dieren en ecosystemen die de dierentuin biedt. Met aandacht voor dierenwelzijn en natuurbescherming draagt Diergaarde Blijdorp bij aan het behoud van bedreigde diersoorten.
  • Diergaarde Blijdorp (Rotterdam)
  • Artis (Amsterdam)
  • Ouwehands Dierenpark Rhenen (Rhenen)
  • Beekse Bergen (Hilvarenbeek)
  • GaiaZOO (Kerkrade)
  • Wildlands Adventure Zoo Emmen (Emmen)
  • Burgers' Zoo (Arnhem)
  • Apenheul (Apeldoorn)
  • DierenPark Amersfoort (Amersfoort)
  • Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek)

Openingstijden Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur. De dierentuin is goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid. Voor de actuele toegangsprijzen en openingstijden kun je terecht op de officiële website van Diergaarde Blijdorp.

Parkeren bij Diergaarde Blijdorp

Je kunt een hele dag parkeren voor € 10,00. Diergaarde Blijdorp heeft een eigen parkeerterrein (P1) voor de hoofdingang (Blijdorplaan 8). Neem de afslag 13 ‘Blijdorp’ op de ring Rotterdam (noord) en volg de borden Diergaarde Blijdorp voor het parkeerterrein P1. Heb je een electrische auto? Er zijn 8 oplaadpunten voor 100% elektrische auto’s. Parkeerkaarten zijn bij de kaartautomaten en kassa’s van Diergaarde Blijdorp te koop. Je kunt hier alleen betalen met pin. Alle praktische informatie kun je ook nog nalezen op de website van Blijdorp.

Een Unieke Beleving in Diergaarde Blijdorp

Een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp is een unieke beleving voor het hele gezin. Het is een plek waar educatie, plezier en natuurbescherming samenkomen. Bewonder de prachtige dieren, geniet van de betoverende botanische tuin en maak een wereldreis door de verschillende continenten. Als het leukste uitje van 2023 met jaarlijks 1,1 miljoen bezoekers is Diergaarde Blijdorp een must-visit attractie in Nederland. Mis deze bijzondere ervaring niet en plan vandaag nog je bezoek aan Diergaarde Blijdorp!

Masterplan 2023

ActievandeDag is trots om het Masterplan 2030 'Natuurlijk in Blijdorp' van Diergaarde Blijdorp te presenteren. Als Rotterdams icoon met een rijke geschiedenis van 163 jaar zijn we meer levenslustig dan ooit tevoren. Dit ambitieuze plan zet de koers uit voor de komende 10 jaar en benadrukt onze inzet voor natuurbehoud, dierenwelzijn, educatie, onderzoek en fokprogramma's, evenals een klimaatpositieve en circulaire bedrijfsvoering. Ontdek hoe Diergaarde Blijdorp zich klaarmaakt voor een duurzame toekomst vol natuurpracht en avontuur.


Een Toekomst Gericht op Natuurbehoud

In het Masterplan 2030 'Natuurlijk in Blijdorp' staat natuurbehoud centraal. Diergaarde Blijdorp zet zich in om bij te dragen aan het behoud van bedreigde diersoorten en hun natuurlijke leefomgeving. Als dierentuin spelen we een cruciale rol bij het beschermen van de biodiversiteit en het bewust maken van bezoekers over de kwetsbaarheid van onze planeet. Door middel van educatieve programma's en indrukwekkende tentoonstellingen willen we bezoekers inspireren om zich in te zetten voor een duurzame toekomst.


Speerpunten voor Dierenwelzijn, Educatie en Onderzoek

Het Masterplan 2030 omvat niet alleen natuurbehoud, maar ook de verbetering van dierenwelzijn, educatie en onderzoek. Diergaarde Blijdorp streeft ernaar om de best mogelijke zorg te bieden voor al haar bewoners. We creëren natuurlijke leefomgevingen die het welzijn van de dieren bevorderen en hun natuurlijke gedrag stimuleren. Daarnaast willen we bezoekers een unieke educatieve ervaring bieden, waarbij ze meer te weten kunnen komen over de dieren en hun leefgebieden.
Onderzoek speelt ook een essentiële rol in ons Masterplan. Door middel van samenwerkingen met onderzoeksinstituten willen we bijdragen aan het vergaren van kennis over diersoorten en hun gedrag, wat uiteindelijk kan bijdragen aan hun bescherming in het wild. Diergaarde Blijdorp zet zich in om een voortrekker te zijn in wetenschappelijk onderzoek en een actieve rol te spelen in het behoud van biodiversiteit.

Klimaatpositieve en Circulaire Bedrijfsvoering

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van het Masterplan 2030. Diergaarde Blijdorp streeft ernaar om een klimaatpositieve en circulaire bedrijfsvoering te realiseren. We werken aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het minimaliseren van onze impact op het milieu. Dit omvat onder andere energiebesparende maatregelen, het stimuleren van hergebruik en recycling, en het verminderen van afval. We willen onze bezoekers inspireren om ook duurzame keuzes te maken en samen te werken aan een groenere toekomst.

Een Toekomst vol Natuurpracht en Avontuur

Met het Masterplan 2030 'Natuurlijk in Blijdorp' wil Diergaarde Blijdorp een toekomst creëren waarin natuurbehoud, dierenwelzijn, educatie en duurzaamheid centraal staan. We willen onze bezoekers inspireren om zich bewust te worden van de schoonheid van de natuur en hun verantwoordelijkheid te nemen voor het behoud ervan. Met jouw steun kunnen we samen een positieve impact maken en bouwen aan een wereld waarin mens en natuur in harmonie leven. Beleef een toekomst vol natuurpracht en avontuur in Diergaarde Blijdorp!

Ontvang een welkomstcadeau!

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Selecteer je woonplaats en ontvang ook de voordeligste deals bij jou in de buurt! Je kunt je altijd afmelden. Privacy

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste deals
Uitstekend beoordeeld
Ook bij jou in de buurt
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 – 17:00 uur