Elke dag de beste deals

Een dagje uit Ecomare

Ben jij op zoek naar een spetterend dagje uit? Lekker uitwaaien tussen de vogels, zeehonden en bruinvissen? Ontdek het leukste dagje uit op Texel bij Ecomare; nergens kom je zo dichtbij de zeehonden als in Ecomare. Dat ook wel bekend staat als de zeehondenopvang. De imposante aquaria, de bruinvissen en wisselende exposities zorgen voor urenlang plezier.

Bekijk alle producten deals

Bekijk alle dagje uit deals

Bekijk onze dagje uit deals of we Ecomare tickets met korting aanbieden.

Natuurmuseum & Zeehondenopvang Texel

Ecomare kent twee vaste bewoners: de zeehonden en de bruinvissen.   

Zeehonden

Van oudsher worden in Ecomare zeehonden opgevangen. Vroeger was dit bittere noodzaak wegens de slechte gesteldheid van de zeehondenstand in de Waddenzee. Hoewel dat nu niet meer aan de orde is, worden er zo nu en dan nog steeds huilers, jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt, opgevangen. Zodra ‘de huilers’ weer op krachten zijn, worden zij uitgezet op het wad. Maar er is ook een vaste zeehonden groep die in Ecomare woont. Deze kun je van dichtbij bewonderen!  

Bruinvissen

Wist je dat bruinvissen de kleinste walvissen zijn die er bestaan? Ze zwemmen in de Noordzee, al zie je ze nagenoeg niet. Bij Ecomare kun je ze heel goed zien als je boven- of onderwater zwemmen, de bruinvissen gevoerd zien worden en met de bruinvissen spelen!

Nieuw: Wonderlijk Wad

Stap in de wonderen wereld van de Waddenzee en kom in aanraking met magie. Tijdens deze nieuwe interactieve tentoonstelling ‘Wonderlijk Wad’ ga jij op ontdekkingstocht door dit unieke plekje op aarde. De Waddenzee heeft niet voor niets de status van UNESCO Werelderfgoed. Leer meer over de geologische geschiedenis tot de dwaalgasten, van de vaste bewoners tot de doortrekkers. Al spelenderwijs ontdek je de route die een kanoet jaarlijks aflegt, of wanneer de steenkool onder de Waddenzee is gevormd. Maar ook de bedreigingen komen aan bod: vervuiling, klimaatverandering en overbevissing. Spelletjes, filmpjes en laagdrempelige teksten maken Wonderlijk Wad geschikt voor elke leeftijd!

Impressie

Leeftijd Ecomare

Iedereen is welkom bij Ecomare! Je mag gratis naar binnen als je onder de 3 jaar bent. Vanaf de leeftijd 3 jaar betaal je voor de tickets. Let op: de museumkaart is niet geldig bij Ecomare.

Openingstijden Ecomare

Kijk voor je bezoek op de website van Ecomare voor de actuele openingstijden. Je bent van harte welkom met een vooraf gekocht kaartje.

Texel

Als je schapen zegt, zeg je Texel. Texel is het grootste en drukste eiland. Na een tochtje van 20 minuten met de veerboot zet je voet op één van de mooiste plekjes van Nederland. Je kunt hier niet alleen Ecomare bezoeken, maar ook het Juttersmuseum, wandelen en fietsen. Of ben jij een echte vogelaar? Texel weet daar wel raad mee. Texel zou je hét vogeleiland van Nederland kunnen noemen. 

Overnachten

Wil jij wakker worden tussen de schaapjes? Plak een nachtje of complete vakantie vast aan jouw dagje uit naar Ecomare en heb het gevoel er écht even uit te zijn. Waai heerlijk uit op één van de vele zandstranden die het eiland rijk is, bezoek de mooie vuurtoren op de noordpunt van Texel, en vergeet vooral natuurgebied De Slufter niet. Vaak bieden wij leuke hotelovernachtingen met korting aan op Texel. Bekijk onze hotel acties.

Ontvang een welkomstcadeau!

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Selecteer je woonplaats en ontvang ook de voordeligste deals bij jou in de buurt! Je kunt je altijd afmelden. Privacy

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste deals
Uitstekend beoordeeld
Ook bij jou in de buurt
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 – 17:00 uur