Elke dag de beste deals

Waterkoker in de aanbieding: 6 tips voor de beste koop

Zin in een lekker kopje thee of wil je snel je water laten koken om je eten in te koken? Een waterkoker is hiervoor het onmisbare apparaat in de keuken. Maar bij de aankoop van een waterkoker moet je letten op een aantal punten. En het mooie is: de beste aanbiedingen voor waterkokers vind je bij ActievandeDag. Lees snel verder.

1. De inhoud van een waterkoker

Hoeveel water kook jij gemiddeld? Als je voornamelijk een kop thee zet voor jezelf, dan heb je genoeg aan een waterkoker met een inhoud van 1 liter. Een waterkoker met een grotere inhoud is verstandig als je bijvoorbeeld met meer mensen woont of veel kookt. Denk aan een inhoud van ongeveer 2 liter, daar kun je wel even mee vooruit.

2. Het vermogen: hoe snel het water kookt

Hoe sneller het water kookt, hoe hoger het vermogen van je waterkoker is. Als je graag snel gekookt water wilt hebben, dan is een waterkoker met een groot vermogen dus verstandig. De snelheid is wel afhankelijk van de hoeveelheid water die je per keer kookt. Een kleine hoeveelheid water bereikt natuurlijk sneller het kookpunt dan een grote hoeveelheid water.

3. Precies inschenken met een waterniveau-indicator

Kook je veel en werk je met precieze afmetingen? Dan is een waterkoker die aangeeft hoeveel water er precies in de kan zit erg fijn. Hiermee meet je makkelijk een exacte hoeveelheid water af.

4. Een kalkfilter tegen stukjes kalk

Kalk in je kop thee? Liever niet. Een filter houdt kalkdeeltjes tegen als je water inschenkt. Let er op of een waterkoker zo’n filter heeft.

5. Warmhoudfunctie: lekker lang warm

Vaak gebruik je het gekookte water direct nadat het kookpunt is bereikt. Toch is het fijn dat als je het gekookte water even vergeten bent, je alsnog een warme kop thee zet zonder dat je het water opnieuw moet laten koken. Een warmhoudfunctie is daarnaast handig voor het koken van gerechten die op een bepaalde temperatuur bereidt moeten worden.

6. Het design, want het oog wil ook wat

Het is natuurlijk belangrijk dat je waterkoker goed werkt, maar het is ook leuk als hij goed staat in je keuken. Gelukkig zijn waterkokers er in alle soorten, maten én kleuren. Met een glazen waterkoker ben je bijvoorbeeld verzekerd van een opvallend design. Zoals de glazen waterkoker van Berlinger Haus. Of heb je een moderne keuken met inbouwapparatuur van glimmend RVS? Dan is een RVS-waterkoker vaak een mooie match. Bekijk alle aanbiedingen voor waterkokers van dit moment en alle andere aanbiedingen voor koken en tafelen.

Meer mooie deals?

Naast een waterkoker nog opzoek naar ander keukenapparatuur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een deal. Zo ben je altijd verzekerd van de beste aanbiedingen in je inbox. Wel zo handig. 

Ontvang een welkomstcadeau!

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Selecteer je woonplaats en ontvang ook de voordeligste deals bij jou in de buurt! Je kunt je altijd afmelden. Privacy

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste deals
Uitstekend beoordeeld
Ook bij jou in de buurt
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 – 17:00 uur