Elke dag de beste deals

Optimaal je steelstofzuiger onderhouden

We bieden je graag 4 essentiële tips voor het onderhouden van je steelstofzuiger, waarmee je de levensduur maximaliseert en optimale prestaties behoudt. Ontdek hoe je het stofreservoir en de filters effectief reinigt. Verder leer je de beste methoden voor het opladen van je stofzuiger en krijg je advies over hoe je de zuigkracht op een hoog niveau houdt. Voor specifieke details over het optimaal onderhouden en reinigen van je stofzuiger, raadpleeg altijd de handleiding van jouw specifiek stofzuigermodel.

Tip 1: Regelmatig schoonmaken van het stofreservoir

Het niet regelmatig legen en schoonmaken van het stofreservoir van je steelstofzuiger kan nadelig zijn voor de levensduur en het gebruiksgemak van je stofzuiger. Stofzuigen met een vol stofreservoir verhoogt de kans op beschadigingen aan het filter en vermindert bovendien de zuigkracht. Het is daarom aan te raden om het stofreservoir zo vaak mogelijk te legen, bij voorkeur na elke schoonmaakbeurt. Het is raadzaam om het stofreservoir regelmatig met een droge doek af te nemen om ophoping van vuil tegen te gaan. Daarnaast is het aanbevolen om het stofreservoir regelmatig te reinigen met water en een mild sopje, om de vorming van vettige aanslag te voorkomen.

Tip 2: Maandelijkse reiniging van het filter

Het regelmatig schoonmaken van het filter is cruciaal voor het behoud van je steelstofzuiger. Stof verzamelt zich in het filter, waardoor de lucht die de stofzuiger uitblaast vuil kan worden. Daarom is het aanbevolen om het filter minstens maandelijks 2 keer te reinigen. Als je dagelijks stofzuigt, is het verstandig het filter elke 3 maanden te vervangen. In de handleiding van je stofzuiger vind je eenvoudige instructies voor het vervangen van het filter.

Tip 3: Correct opladen van de steelstofzuiger

Verleng de levensduur van de accu van je stofzuiger met deze 3 praktische tips:

  • Zorg dat de accu volledig is opgeladen vóór het eerste gebruik. Begin pas met stofzuigen nadat de accu helemaal opgeladen is.
  • Voorkom dat de accu volledig leeg raakt. Dit helpt slijtage te verminderen.
  • Haal de accu uit de oplader zodra deze vol is. Dit voorkomt ook slijtage.

Hoewel de accu bij normaal gebruik niet snel vervangen hoeft te worden, kan een extra accu handig zijn. Hiermee verdubbel je de gebruiksduur van je stofzuiger.

Tip 4: Voorkomen en verwijderen van vastzittend vuil

Vuil dat vast komt te zitten in je stofzuiger kan leiden tot verminderde zuigkracht. Controleer daarom regelmatig op blokkades in de volgende onderdelen:

  • De vloerborstel
  • De stofzuigerstang
  • Het stofreservoir
  • De filters

Als het schoonmaken van deze onderdelen de zuigkracht niet verbetert, raadpleeg dan onze 5 tips voor het optimaliseren van de zuigkracht van jouw steelstofzuiger.

Ontvang een welkomstcadeau!

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Selecteer je woonplaats en ontvang ook de voordeligste deals bij jou in de buurt! Je kunt je altijd afmelden. Privacy

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste deals
Uitstekend beoordeeld
Ook bij jou in de buurt
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 – 17:00 uur