Elke dag de beste acties

Mondkapjes met korting

Hoe mondkapjes, ook wel mondmaskers, het populairste product van 2020 zijn geworden; vanaf 1 juni 2020 al verplicht in het openbaar vervoer, en vanaf 30 september 2020 staat het advies: het dragen van niet-medische mondkapjes in openbare ruimtes; het is wenselijk, maar niet verplicht. Wij zijn er op basis van de RIVM richtlijnen even ingedoken, en hebben een aantal vragen onderzocht. Zoals het verschil tussen niet-medische mondkapjes en medische mondkapjes en hoe het zit het met die vrolijk, gekleurde wasbare mondmaskers die je geregeld voorbij ziet komen.

Bescherm jij jezelf al? 

Het verschil tussen niet-medische mondkapjes en medische mondkapjes

De medische mondkapjes bezitten kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen die moeten voldoen aan Europese richtlijnen. Daarentegen zijn niet-medische mondkapjes niet geschikt voor de zorg. Je beschermt hiermee de mensen om je heen. Het is dan ook niet de bedoeling bij het dragen van een mondkapje om de andere maatregelen te laten varen. Juist de combinatie van 1,5 meter afstand, de hygiënemaatregelen zoals regelmatig je handen wassen, niezen in je ellenboog en het dragen van een mondkapje maakt dat wij de mensen om ons heen beter kunnen beschermen.

Bekijk alle producten deals

Bekijk alle dagje uit deals

Bekijk alle gratis kortingscodes

Maak je eigen mondkapje

Bescherm jij jezelf nog niet? En heb je alla-minute een mondkapje nodig? Je kunt de mondmaskers ook gewoon zelf maken. Dit kan al met zoiets simpels als een sok. Wel even belangrijk om de stof die je gaat gebruik van te voren op minimaal 60 graden Celsius te wassen. Let er bij het maken van het mondkapje op dat deze zo goed mogelijk aansluit op jouw gezicht, en deze bedekkend bij je neus, mond en kin.

Hoe maak je een mondkapje van een sok?

Het enige wat je nodig hebt, is een sok en een schaar.
1. Kies een leuk printje uit, of ga voor effen
2. Knip de voet van de sok af, en als het een lange sok is ook de bovenkant tot ongeveer je enkel
3. Knip de zijkant van de voet bij de wreef open
4. Vouw de sok omgekeerd dubbel
5. Keer de sok om, en knip de gesloten zijde een stukje open
6. En voilà: doe het mondkapje om je mond en neus en hang hem achter je horen.

Bonustip: heb jij wel een naaimachine? Bekijk de verschillende instructies via youtube.

Mis nooit meer een deal

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Je kunt je altijd afmelden.

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste acties
Uitjes, overnachtingen & producten
Al 13 jaar betrouwbaar
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m za 8:30 – 17:00 uur