Elke dag de beste deals

Een heggenschaar kopen? Hier houd je rekening mee

Heb je een heg in de tuin staan die binnen no-time uit zijn voegen groeit? Dan is een goede heggenschaar geen overbodige luxe. Ze zijn er op stroom, met een accu of werken op benzine, maar welke is het meest geschikt voor jou? Met onderstaande tips kies jij de heggenschaar die bij je past. Houd de tuin en buiten pagina in de gaten en scoor zo een goede heggenschaar aanbieding. Ben je echt klusliefhebber? Bekijk dan ook de kluspagina vol met aanbiedingen.

Kies je voor mankracht, stroom, accu of benzine?

Naast een heggenschaar waarbij je gewoon met de hand knipt, heb je ook heggenscharen die werken op stroom, met een accu of zelfs op benzine. Een groot voordeel van een elektrische heggenschaar is dat je zelf geen kracht hoeft te zetten. Als je kiest voor een heggenschaar met snoer, dan kies je voor optimale kracht. Nadeel hiervan is dat je een stroomvoorziening in de buurt nodig hebt of moet werken met een verlengsnoer. Met een heggenschaar met accu heb je veel meer bewegingsvrijheid, maar bij lang gebruik kan het zijn dat de accu op is voordat jij de klus geklaard hebt. Tot slot heb je nog de heggenschaar op benzine. Dit soort heggenscharen hebben veel kracht en zijn dus geschikt voor grote snoeiklussen en het snoeien van dikke takken.

Waar ga je de heggenschaar voor gebruiken?

Voordat je een heggenschaar aanschaft, is het belangrijk om te bedenken waar je deze voornamelijk voor gaat gebruiken. Wil je af en toe wat struiken bijknippen of heb je een precies snoeiwerk? Dan heb je geen grote heggenschaar nodig. Kies voor een handzame heggenschaar waarbij je met de hand knipt. Heb je een behapbare tuin met weinig groen, dan hoef je geen hele grote heggenschaar aan te schaffen. Een heggenschaar die werkt op stroom of met een accu werkt dan goed. Heb je een grote tuin met veel groen en grote heggen en bosschages? Ga dan voor een grote heggenschaar met een motor lopend op benzine. Dit type heggenschaar valt onder het zwaardere geschut en zorgt ervoor dat je gemakkelijk snoeit zonder dat dit heel veel kracht kost. Een grote heggenschaar is natuurlijk wel wat prijziger, maar zal je veel (bloed), zweet en tranen schelen als je veel te snoeien hebt.

Veiligheidsoverwegingen bij aankoop van een heggenschaar

Niet geheel onbelangrijk is om na te denken over je veiligheid tijdens het gebruiken van een heggenschaar. Een snelstop beveiliging op een heggenschaar zorgt ervoor dat de messen van een heggenschaar binnen een seconde stilstaan. Wanneer je iets raakt of je handen van de grepen haalt zal het systeem ervoor zorgen dat de messen direct stoppen. Dit beveiligingssysteem zit meestal op heggenscharen met accu. Een ander handig systeem dat inmiddels op de meeste heggenscharen te vinden is, is de 2-hands beveiliging. Dit betekent dat het apparaat altijd met 2 handen vast gehouden moet worden, wil het apparaat aangaan. Het is handig om voor aanschaf van een heggenschaar te checken of het apparaat naar keuze deze veiligheidsopties bezit. Daarnaast raden we je natuurlijk ook aan om een veiligheidsbril en gehoorbescherming te dragen tijdens het snoeien. Zo voorkom je ongelukken en zorg je voor een prachtig geschoeide tuin, het hele jaar door.

Profiteer nu van iedere aanbieding

Al zin gekregen om de tuin onder handen te nemen? Zorg dat je er snel bij bent wanneer er een nieuwe aanbieding voor tuingereedschap op onze website komt. Schrijf je in op de nieuwsbrief en geef aan waar je graag aanbiedingen van ontvangt. Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen van jouw voorkeur op ActievandeDag. Mis ze niet. 

Ontvang een welkomstcadeau!

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Selecteer je woonplaats en ontvang ook de voordeligste deals bij jou in de buurt! Je kunt je altijd afmelden. Privacy

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste deals
Uitstekend beoordeeld
Ook bij jou in de buurt
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 – 17:00 uur