Bespaar
29%*
Geboekt
0x
Waarom zou je meer betalen?
19-daagse reis Transsiberië Express
 • Trein & overnachtingen
 • Georganiseerde reis
 • Rusland, China & Mongolië
Maak een ontdekkingsreis per trein van zo'n 9000 km door 7 tijdzones. Ontdek Rusland, Mongolië en China met deze ultieme treinreis.
Maak een ontdekkingsreis per trein van zo'n 9000 km door 7 tijdzones. Ontdek Rusland, Mongolië en China met deze ultieme treinreis.

Wat krijg je?

 1. 19-daagse reis met de Transsiberië express, waarvan 6 overnachtingen in de trein (tweede klas, 4-persoons coupé)
 2. Rechtstreekse KLM (of Skyteam partners) vluchten
 3. 3 overnachtingen in Moskou
 4. 1 overnachting in Ekaterinenburg
 5. 1 overnachting in Litsvanka aan het Baikalmeer
 6. 1 overnachting in Irkutsk
 7. 2 overnachtingen in Terelj Nationaalpark
 8. 1 overnachting in Ulaanbaatar
 9. 3 overnachtingen in Beijing
 10. Een volledig uitgewerkt reisschema
 11. Uitnodigingsbrief Rusland om visum aan te vragen
 12. Verzorging van bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om het visum aan te kunnen vragen
 13. Verzorging van bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor China om het visum aan te kunnen vragen

Bijkomende kosten

 1. € 20,- boekingskosten per boeking
 2. Visakosten: € 389,49 per persoon. Let op: het aanvragen van een visum neemt ongeveer 6 weken in beslag.

Optioneel bij te boeken

 1. Transferpakket (vervoer tussen vliegveld, trein en accommodaties): € 249,- per persoon
 2. Excursiepakket: € 219,- per persoon. De inhoud vind je bij 'Meer informatie'.

Dit wil je weten!

 1. Aankoop: de actie is alleen te boeken voor 2 personen. De hoofdboeker moet minimaal 18 jaar zijn.
 2. Boeken: je kiest een datum in de kalender. Je ontvangt een bevestiging van ActievandeDag. Binnen 5 dagen na het boeken ontvang je van Mevo Reizen de officiële bevestiging. De reisbescheiden en de hotels waarin je verblijft ontvang je 7 dagen voor vertrek per e-mail.
 3. Neem de bevestiging van Mevo Reizen en de reisbescheiden mee naar de luchthaven. Zonder deze documenten kan je niet vertrekken naar je bestemming.
 4. Huisdieren: niet mogelijk bij deze reis.
 5. Mindervaliden: niet toegankelijk voor mindervaliden.
 6. Paspoort: je hebt voor deze reis een paspoort nodig die na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is.
 7. Visum: voor Rusland, China en Mongolië. De uitnodigingsbrief en servicevouchers ontvang je bij de deal. De visa regel je zelf, dit duurt ongeveer 1,5 maand. Bezoek voor actuele informatie en kosten m.b.t. een visum de websites van Rijksoverheid en de ambassades.
 8. Wifi: in het hotel in Moskou, het gasthuis in Baikal een de hotels in Ulaanbaatar en Beijing is wifi inbegrepen.
 9. Annuleren: na aankoop is annuleren niet mogelijk via ActievandeDag of Mevo Reizen.
 10. Meer informatie over het programma, de steden en hotels? Ga naar 'De reis'.
 11. Meer informatie over de accommodaties, vluchten, treinen en voorwaarden? Ga naar 'Extra informatie'.
 12. ActievandeDag fungeert als tussenpersoon. Mevo Reizen is verantwoordelijk voor de uitvoering van het arrangement.
 13. Deze actie staat online van dinsdag 12 februari 00:00 uur t/m dinsdag 12 maart 2019 23:59 uur.

Prijzen

Aankomstperiode Prijs per persoon


April, mei, juni, september, oktober, november € 1.949,-


Juli, augustus € 1.999,-


Lees meer

Transsiberië & Transmongolië Express

De Transsiberië Express: misschien wel de bekendste spoorlijn ter wereld. Een prachtige ontdekkingsreis van bijna 9000 kilometer per trein door 7 verschillende tijdzones. Ontspannen vanuit de trein maak je de prachtige natuur, de gastvrijheid en de cultuur van Rusland, Mongolië en China mee. De reis per Transsiberië Express en Transmongolië Express brengt je in ongeveer drie weken van Moskou naar Beijing. Zo ontdek je Moskou met het Rode Plein, Irkutsk met het enorme Baikalmeer en het uitgestrekte Siberië en Mongolië. Optioneel kun je diverse bijzondere excursies bijboeken, waaronder een bezoek aan de Chinese Muur. Bekijk het Rode Plein en het Kremlin.

Na je boeking kun je via Mevo Reizen een excursiepakket plus (inhoud vind je in de tekst hieronder) en een privécoupé in de trein bijboeken.

Reisprogramma

Dag 1: Vlucht naar Moskou
's Ochtends vlieg je vanuit Amsterdam naar Moskou met KLM. Je komt om 16:00 uur of 17:35 uur  aan in Moskou (met transferpakket word je ook van het vliegveld naar het hotel gebracht).

Dag 2: Moskou 
Je begint de dag met een ontbijt in het hotel. Heb je het excursiepakket bijgeboekt? Dan ga je met de metro naar het centrum van Moskou en breng je wandelend met een gids een bezoek aan het Rode Plein, GUM warenhuis, Moskva rivier en Basilliuskathedraal. Met het excursiepakket plus kun je daarna nog een metrotour met gids doen. De rest van de dag kan je zelf indelen.

Dag 3: Moskou
De dag begint weer met een ontbijt in het hotel. Daarna heb je een vrije dag en kun je zelf beslissen waar je heen gaat. Bezoek bijvoorbeeld het Kremlin of een show in het Bolsjoj theater.

Dag 4: Transsiberië Express
Na het ontbijt in het hotel ga je naar Jaroslavksy station (met transferpakket word je naar het station gebracht). Om 13:50 uur vertrekt de trein richting Jekatarinenburg. 

Dag 5: Trein van Moskou naar Jekatarinenburg
In de trein is er een restauratiewagon waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren (niet bij de prijs inbegrepen). De trein maakt ook regelmatig een korte stop en elke 4 uur een langere stop van 20-30 minuten. Deze dag komt de trein aan in Jekatarinenburg (met transferpakket word je naar het hotel gebracht).

Dag 6: Jekatarinenburg
Je ontbijt in het hotel. Met het excursiepakket kun je hierna mee met een stadstour met gids, waar je onder andere de Kathedraal van het Heilige Bloed bezoekt. Met een transferpakket word je hierna weer naar de trein gebracht. 

Dag 7 t/m 9: Trein van Jekatarinenburg naar Irkutsk
Je reist met de trein door naar Irkutsk. Onderweg passeer je grote steden als Omsk, Novosibirsk en Kranojarsk.

Dag 9: Irkutsk en Baikalmeer
Om 11:30 uur kom je aan in Irkutsk. Met transferpakket word je naar het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer gebracht. De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid doorbrengen. Je slaapt in een gasthuis aan het Baikalmeer in Listvianka. Dit betekent dat je bij mensen thuis verblijft: het verblijf is net als in een hotel met eigen sleutel van de woning en eigen kamer. 

Dag 10: Terug naar Irkutsk
Je ontbijt in het gasthuis met een door de gastvrouw geserveerd ontbijt. Daarna ga je terug naar Irkutsk (met transferpakket word je per boot of met een busje teruggebracht en is er een transfer naar de homestay, je verblijft bij mensen thuis). Heb je een excursiepakket? Dan krijg je een stadstour naar Irkutsk van een gids langs onder andere fraaie kerken en de Karl Marx staat. De avond is vrij.

Dag 11: Trein van Irkutsk naar Ulaanbataar
Na een vroeg ontbijt in het hotel ga je weer naar de trein (met transferpakket word je gebracht). De dag besteedt je in de trein waar je richting het Baikalmeer gaat, een mooi traject om naar buiten te kijken. Laat in de avond rijdt de trein Mongolië binnen.

Dag 12 en 13: Terelj National Park
Je komt aan in Ulaanbaatar. Bij een transferpakket word je naar Terelj National Park gebracht. Met een excursiepakket maak je nog een stop bij het Ghenkhis Khan standbeeld op de steppen van Mongolië. Heb je een excursiepakket plus geboekt? Dan maak je een jeeptour door het park; je komt dichtbij de nomaden bevolking. Je slaapt in een nomadentent en leert hierdoor de bevolking goed kennen.

Dag 14: Terug naar Ulaanbaatar
Je ontbijt in de Yurt, waarna je teruggaat naar Ulaanbaatar. Met een excursiepakket doe je een stadstour langs hoogtepunten van Ulaanbaatar. De avond is vrij te besteden.

Dag 15: Ulaanbaatar en de Transmongolië Express
Je ontbijt in het hotel en besteedt daarna de dag vrij in Ulaanbaatar. Met een transferpakket word je later naar het station gebracht. De reis gaat namelijk verder naar Beijing. Je overnacht in de trein. In deze trein is meestal geen restauratiewagon beschikbaar, dus zorg dat je gedurende dag wat eten/drinken inkoopt.

Dag 16: Aankomst Beijing
Aan het einde van de ochtend kom je aan in Beijing, met een transferpakket word je dan gelijk naar het hotel gebracht. 

Dag 17: Beijing/Chinese Muur
's Ochtends is er een Westers en/of Chinees ontbijt in het hotel. Daarna ga je met het excursiepakket op dagexcursie naar de Chinese muur (inclusief lunch).

Dag 18: Vrije dag en/of bezoek aan de Verboden Stad.
Je ontbijt weer in het hotel, waarna je met het excursiepakket plus een dagexcursie doet naar de Verboden Stad en het Tianmenplein (inclusief lunch). De rest van de dag kun je zelf de stad verder verkennen.

Dag 19: Vlucht van Beijing naar Amsterdam
Je ontbijt in het hotel en daarna vlieg je weer terug naar Amsterdam (met het transferpakket word je naar het vliegveld gebracht).

Lees meer

Accommodaties

Tijdens de reis verblijf je in de volgende accommodaties of een gelijkwaardige accommodatie aan onderstaande. Je verblijft in een hotel, gasthuis of homestay en je overnacht zelfs 1x in een nomadentent. Bekijk op de website van Mevo Reizen meer informatie over de accommodaties:
 1. Moskou: Hotel Izmailova Gamma/Delta****
 2. Jekatarinenburg: Homestay
 3. Irkutsk: Gasthuis in Listvianka
  1. Een gasthuis heeft hetzelfde principe als een hotel. Je hebt een eigen kamer met sleutel en de gastvrouw maakt 's ochtends ontbijt.
 4. Irkutsk: Homestay
  1. Je slaapt bij mensen thuis, maar hebt een eigen kamer
 5. Terelj National Park: Nomadentent
 6. Ulaanbataar: J Hotel ***
 7. Bejing: Park View Hotel***

Treininformatie

 1. Moskou – Jekatarinenburg, Jekatarinenburg – Irkutsk en Irkutsks – Ulaanbaatar: er is een restauratiewagon beschikbaar. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner (let op: dit is niet bij de prijs inbegrepen en er is beperkte keuze).
 2. Ulaanbaatar- Beijing: restaurant wagon meestal geen restauratiewagon beschikbaar. Zorg dus dat je wat inkopen doet in Ulaanbaatar voordat je de trein in gaat.
 3. Let op: er is geen douche beschikbaar in de trein (wel toilet en wasbak).
 4. Er is geen pinautomaat aan boord van de trein, dus neem contact geld mee.
 5. Ongeveer 4 keer per dag stopt de trein in grote steden. Hier is het mogelijk om de trein te verlaten en om eten te kopen op het platform. Normaal gesproken stopt de trein ongeveer 20 tot 25 minuten.

Vluchtinformatie

 1. Tijdens het boeken vul je de namen in volgens het paspoort. Let op: dit doe je ook als je geen vlucht bijboekt. In geval van meerdere voornamen, vul je enkel de eerste voornaam in zoals deze in je paspoort staat. Daarnaast vermeld je (indien van toepassing) je meisjesnaam en niet de naam van je partner.
 2. Voor de reis is een geldig Nederlands of Belgisch paspoort nodig. Bezit je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan controleer je zélf welk(e) grensdocument(en) er voor de reis noodzakelijk is/zijn. Het paspoort moet nog 6 maanden na terugkomst geldig zijn.
 3. Na ontvangst van de reisbescheiden, check je je online in, ook voor de terugvlucht. De stappen voor het inchecken verkrijg je bij de reisbescheiden. Als je niet van tevoren online incheckt maar kiest om in te checken bij de luchthaven worden er extra kosten in rekening gebracht. Deze dien je ten tijde van het inchecken aan de luchtvaartmaatschappij te voldoen.
 4. Vluchttijden zijn altijd indicatief en kunnen tot een dag voor vertrek worden gewijzigd.

Wijzigen en annuleren

 1. ActievandeDag fungeert als tussenpersoon bij het door jou geboekte arrangement. Voor vragen over je boeking kun je contact opnemen met Mevo Reizen +31 (0)572 321 547.
 2. De reis(onderdelen) kan (kunnen) niet geannuleerd of gewijzigd worden. In geval van annulering of no-show worden er 100% annuleringskosten berekend.
 3. De touroperator behoudt zich het recht voor om in uitzonderlijke gevallen en met voldoende tijd vooraf de luchtvaartmaatschappij te veranderen, naar een luchtvaartmaatschappij van vergelijkbare of hogere standaard.
 4. De getoonde vluchttijden zijn voorlopige tijden en kunnen nog veranderen. Na bevestiging van de boeking geeft de touroperator de definitieve vliegverbinding met vluchttijden en -nummers door. Informeer bij de touroperator naar de voorwaarden.
 5. Bij wijzigingen die geen betrekking hebben op de uitvoering van de reis (bv. naamswijziging) worden de eventuele wijzigingskosten van de uitvoerder doorberekend.
 6. Voor deze actie wordt gebruik gemaakt van een “actietarief”. Na de bevestiging van de reisorganisator is kosteloos annuleren niet mogelijk. Bekijk de volledige voorwaarden hier.
 7. Zodra een reis (vlucht en hotel) is geboekt via ActievandeDag, wordt de boeking door Mevo Reizen direct doorgestuurd naar de luchtvaartmaatschappij en de accommodatie.

Lees meer

Wij vragen je alle cookies te accepteren om een deal te scoren
Wij, Talpa Network, gebruiken cookies (en soortgelijke technieken, zoals pixels en scripts) op deze en op onze andere websites en apps. Je vindt de lijst met alle websites en apps in onze Cookie Policy. Jouw cookie-voorkeuren onthouden we voor al onze websites. Wij gebruiken altijd functionele en analytische cookies om onze websites en apps goed te laten werken en om de effectiviteit ervan te meten en te verbeteren. Deze cookies hebben geen tot nauwelijks impact op jouw privacy. Ook plaatsen wij, social media partijen en (advertentie)partners tracking cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden en om persoonlijke profielen van je op te bouwen zodat wij en derden gerichte content en advertenties kunnen tonen die aansluiten bij je interesses.

Wij vragen je alle cookies te accepteren om een deal te scoren
Wij, Talpa Network, gebruiken cookies (en soortgelijke technieken, zoals pixels en scripts) op deze en op onze andere websites en apps. Je vindt de lijst met alle websites en apps in onze Cookie Policy. Jouw cookie-voorkeuren onthouden we voor al onze websites. Wij gebruiken altijd functionele en analytische cookies om onze websites en apps goed te laten werken en om de effectiviteit ervan te meten en te verbeteren. Deze cookies hebben geen tot nauwelijks impact op jouw privacy. Ook plaatsen wij, social media partijen en (advertentie)partners tracking cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden en om persoonlijke profielen van je op te bouwen zodat wij en derden gerichte content en advertenties kunnen tonen die aansluiten bij je interesses.