Elke dag de beste acties
discount

-70%

Set van 4 fruitplanten

Gek op zomerfruit? Dan moet jij deze plantjes in je tuin hebben. Er groeien frambozen, rode bessen, zwarte bessen en kruisbessen aan. Maak er jam van óf eet ze zo uit de hand. 

Wat krijg je?

 • Set van 4 fruitplanten:
  • Rode bessenplant
  • Zwarte bessenplant
  • Frambozenplant
  • Rode kruisbessenplant

Specificaties

 • Hoogte bij levering: 30 - 38 cm (gemeten incl. pot)
 • Standplaats: in de volle zon
 • Buitenplanten
 • Zelfbestuivend
 • Winterhard, maar bescherm ze het eerste jaar tegen extreme vorst

Voorwaarden & bijzonderheden

 • De planten worden geleverd in een plastic kwekerspot, dus geen sierpot.
 • De genoemde adviesprijs is de consumentenadviesprijs van onze leverancier.
 • Verzending alleen mogelijk binnen Nederland en België. Nederland binnen 5 werkdagen en België binnen 6 werkdagen.
 • De planten kunnen niet bezorgd worden in de volgende postcodegebieden: 1156, 1791 – 1797, 8881-8884, 8891-8897, 8899, 9161-9164, 9166.
 • Op dit product zijn de wettelijke garantievoorwaarden van toepassing.
 • Op dit product is geen wettelijk herroepingsrecht van toepassing in verband met bederfelijke goederen. Klachten over de geleverde producten kunnen alleen in behandeling worden genomen als het gaat om een beschadiging van het product.
 • Indien het product beschadigd geleverd wordt, dient klantenservice hier door middel van een foto binnen 14 dagen van op de hoogte gesteld te worden. Wanneer er inderdaad sprake is van schade, wordt er een nieuw exemplaar opgestuurd.
 • Ernstig beschadigde producten hoeven niet geretourneerd te worden.
 • ActievandeDag fungeert als tussenpersoon. Dit artikel wordt geleverd door Eurogreen. 

Rode en zwarte bes 

Bemesten: de rode en zwarte bessenplanten groeien beter als ze jaarlijks worden bemest met een organische meststof. Gedroogde koemestkorrels worden aanbevolen. Bemest in het voorjaar (maart / april) 1 hand van deze gedroogde mest per plant. 

Oogsten: je kunt de bessen direct van de struik plukken óf de complete tak snoeien en meenemen. Hoewel rode en zwarte bessen te bitter zijn om direct te eten, zijn ze zeer geschikt om te verwerken in sap of jam. De meeste bessen kunnen in juli geplukt worden. 

Snoeien: dit is erg belangrijk bij de bessenplant. Een rode en zwarte bes snoeien mag het hele jaar door, maar aangeraden wordt om dit na de oogst te doen (juli / augustus). Knip de oudste en zwakste stengels zo laag mogelijk terug. Laat naar voorkeur 8 - 10 jonge stengels staan. Je kunt de bes ook uitleiden. Ook hierbij geldt dat ie goed verjongd moet worden. Door de struik uit te leiden kan licht en warmte beter bij alle takken komen. Dit doet de kwaliteit van de bessen goed voorkomt ziekten. 

Framboos 

Bemesten: je kunt de frambozenplant in maart bemesten met organische mest zoals koemestkorrels of compost. Maar, bemest met mate: een te stikstofrijke bemesting zorgt namelijk voor bladluizen. 

Oogsten: een rijpe framboos herken je door aan de vruchtzachtjes van de tak te trekken. Laat de framboos zeer makkelijk los, dan is ie rijp. Ze rotten snel, dus voor de beste oogst kijk je om de dag of er rijpe vruchten aanhangen. De vruchten zijn enkele dagen in de koelkast te bewaren en vrij lang in de vriezer. 

Snoeien: herfstframbozen snoei je in de wintermaanden. Je kunt alle takken snoeien, maar er wordt aangeraden om ± 10 cm te laten staan ter bescherming in de winter. Nieuwe scheuten hoef je niet uit te dunnen. In de zomer kunnen zwakke takken weggehaald worden. Zomerframbozen vergen meer onderhoud. De oude takken, die dat jaar vrucht hebben gegeven, snoei je weg. Sterke en nieuwe stengels laat je zitten en als je ervoor kiest om de framboos aan te binden, bind je deze sterke takken aan. Zorg er hierbij voor dat de toppen omgebogen zijn. In februari snoei je de toppen van de nieuwe scheuten af, zodat de plant meer gaat vertakken en zo beter vrucht draagt. 

Rode kruisbes 

Bemesten: bemest de plant met organische meststoffen, zoals koemestkorrels in maart / april. De kruisbes heeft niet erg veel mest nodig. 

Oogsten: wanneer je de kruisbessen wilt verwerken tot jam, kunt je de bessen ook oogsten voor ze helemaal rijp zijn. Kruisbessenplanten geven meestal al in het eerste jaar vrucht. De meeste kruisbessen zijn rijp in juni of juli. 

Snoeien: de onderhoudsnoei vindt tussen november en maart plaats, bij voorkeur in het voorjaar. Het is ook mogelijk te snoeien na de oogst. Oude, gebroken en beschadigde takken verwijder je. Snoei de takken die je wilt behouden een kwart in. Een luchtig gesnoeide struik heeft minder last van ziekten. Ook bij de kruisbes is het mogelijk om 'm uit te leiden. Houd er wel rekening mee dat de takken van een kruisbes vaak niet lang genoeg zijn om een schutting te vullen. Alleen een laag hekje kan geheel gevuld worden; een kruisbes die uitgeleid wordt, is ± 1 meter hoog.

Adviesprijs49,95
14,95

Anderen kochten ook

Mis nooit meer een deal

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte. Meld je aan en ontvang dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag.

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste acties
Uitjes, overnachtingen & producten
Al 12 jaar betrouwbaar
Klantenservice
bereikbaar ma t/m za 8:30 – 17:00 uur