Elke dag de beste deals
discount

-29%

MergelRijk Valkenburg ticket

17,50
12,50

Uitverkocht

Duistere grotten en indrukwekkende zandsculpturen. Klinkt dat voor jou interessant? Breng dan een bezoek aan MergelRijk in Valkenburg. Bonus: er is ook een DinoRijk, vol met levensechte dino's. Als ze een goede bui hebben mag je misschien wel met ze op de foto. Koop nu jouw ticket met korting.

 • Ticket voor MergelRijk in Valkenburg 
 • Een bezoek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur
 • Voor personen vanaf 3 jaar
 • Geldigheid: vanaf aankoop t/m 31 december 2023.
 • Magische kerstbeleving: 19 november t/m 31 december 2023.
 • E-ticket: na betalen, kun je je e-ticket downloaden in je ActievandeDag account. Je ontvangt je e-ticket niet per e-mail of post. 
 • Toegang: neem je ticket(s) digitaal of geprint mee op de dag van je bezoek. Bekijk van tevoren hier de openingstijden van MergelRijk.
 • Kindertickets: kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang.
 • Mindervaliden: het is helaas niet mogelijk om de grotten met een rolstoel, scootmobiel of rollator te bezoeken.
 • Huisdieren: honden zijn welkom als ze kort aangelijnd zijn. 
 • Parkeren: op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn tegenover MergelRijk kun je betaald parkeren tegen een dagtarief. Op de Daalhemerweg richting het centrum en in het centrum zelf kun je parkeren tegen een uurtarief.
 • Annuleren: is mogelijk tot 14 dagen na aankoop. Na je bezoek is annuleren niet meer mogelijk.

Bij MergelRijk ga je op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht door de grotten van Valkenburg. De rijke historie van de mergelgrotten komt onderweg tot leven door mooie mergel- en zandsculpturen. 

MergelRijk neemt je eerst miljoenen jaren mee terug in de tijd naar het ontstaan van de mergel. Daarna ontdek je hoe de blokbrekers de mergel uit de berg haalden en hoe de grotten van Valkenburg zijn ontstaan. Je komt ook alles te weten over waarvoor de mergel en grotten vroeger gebruikt werden. 

1 van de hoogtepunten is een levensgroot sculptuur uit mergel van het schilderij 'De Nachtwacht'. Daarnaast mag elke bezoeker ook zelf aan de slag om van een blokje mergel een eigen souvenir te maken.

De leukste grot van Valkenburg staat dit jaar ook weer helemaal in het teken van kerst, van 19 november t/m 31 december 2023. Kerst in MergelRijk is een hoogtepunt tijdens een bezoek aan Valkenburg, voor zowel jong als oud. Het is een magische kerstbeleving in de mooiste grot van Valkenburg. Nieuw dit jaar zijn de kerst 3D schilderingen; om de leukste kerstfoto’s mee te maken. In deze eeuwenoude mergelgrot word je ondergedompeld in een prachtige kerstsfeer en geniet je van het kerstverhaal in miniatuur, schitterende mergel- en zandsculpturen en een onroerende film van de Zandtovenaar. En je mag er je eigen kerst souvenir van een blokje mergel maken. 
In MergelRijk zijn op verschillende plekken dino’s te vinden, maar de meeste tref je aan in het deel van MergelRijk dat we DinoRijk noemen. Diep in de grot ga je zelf tussen de grote dino’s rondlopen in de grottenjungle. Je mag ze zelfs aanraken en ermee knuffelen. En als ze een goede bui hebben gaan ze misschien wel met je op de foto. Onderweg worden er interessante verhalen vertelt over de dinosaurussen. Waar ze leefden, hoeveel soorten er waren en welk dier nu wel een dino was en welke niet. Zo kom je er ook achter waarom er dino’s te vinden zijn in MergelRijk! Handig: DinoRijk is onderdeel van MergelRijk, je hoeft hier dus niet apart een ticket voor te kopen.

Je kunt nu ook hele toffe foto's maken bij de 3D grotschilderingen in MergelRijk. De muren, plafonds, vloeren én een groot deel van de grotten zijn beschilderd met spectaculaire 3D grotschilderingen. Dus pak je camera of telefoon bij de hand voor een bijzondere herinnering van jouw bezoek aan MergelRijk. 

De Thomas Didden groeve is een heel bijzonder gedeelte van MergelRijk. De ingang van dit deel van de groeve lag lange tijd verscholen achter een dikke laag mergel. In 2021 is deze groeve voor publiek toegankelijk gemaakt. In de Thomas Didden groeve heeft de tijd honderden jaren stil gestaan. Het is er nog net zo donker als toen de Blokbrekers de groeve 300 jaar geleden verlaten hebben. Spannend! Thomas Didden schreef hier in 1706 zijn naam op de muur. Als je MergelRijk bezoekt mag jij nu ook je naam in de groeve achterlaten, zoals Thomas Didden dat in 1706 ook deed. Zo vereeuwig je je naam in de grotten van Valkenburg. Hoe leuk is dat! 

Adres

Daalhemerweg 31 a

Valkenburg, NL

Ontvang een welkomstcadeau!

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Selecteer je woonplaats en ontvang ook de voordeligste deals bij jou in de buurt! Je kunt je altijd afmelden. Privacy

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste deals
Uitstekend beoordeeld
Ook bij jou in de buurt
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 – 17:00 uur