Deurali Restaurant
Nepalese restaurants zijn in Nederland zeldzaam en daarom is de kop van Noord-Holland een Nepalese/Indiaas restaurant rijker met Deurali Restaurant Alkmaar. Het echtpaar achter Deurali heeft een duidelijke passie voor de Nepalese keuken en heeft de ambitieuze keuze gemaakt om hun gasten te verwennen met smaakvolle, gezonde Nepalese/Indiase gerechten. Ze benadrukken dat de Nepalese keuken volgens hen niet alleen smaakvoller is, maar ook gezonder, waardoor het past bij de hedendaagse behoefte aan vetvrije opties. Ze richten zich dan ook op minimaal 50% Nepalese gerechten en de andere helft Indiaas.
Menu*
Voorgerechten
- Onion Bhajee: gekruide uien gefrituurd in kikkererwtenbeslag
- Samosa: gefrituurd bladerdeeg pasteitje gevuld met aardappelen, doperwten en verse kruiden.
- Chicken Hot Wings: pittig gekruide kippenvleugels, gemarineerd in tandoori saus en klaargemaakt in de tandoori oven
- Chicken Chat: stukjes kip met kruiden, citroensap, muntsaus, rode ui en komkommer (koud gerecht)
- Dal Soep: linzensoep, bereid met verse Indiase kruiden
- Chicken Soep: kippensoep, op smaak gebracht met diverse Indiase kruiden
Hoofdgerechten
- Chicken Curry: kipkerrie met dikke saus
- Chicken Tikka Masala: gegrilde kipfilet in tandoorisaus, bereid met room, cashewnoten, gember en knoflook
- Butter Chicken: gegrilde stukjes kipfilet in romige tomatensaus met verse kruiden
- Lamb Saag: lamsvlees curry met verse spinazie en kruiden
- Lamb Madras: lamscurry, bereid met zuid-Indiase kruiden met citroen en mintsaus (pittig)
- Chicken Tandoori: kippenboutjes, gemarineerd en gegrild in de tandoori-kleioven
- Chicken Tikka Tandoori: medium gekruide en gemarineerde zachte kipfilet, gegrild in de tandoori-kleioven
Vegetarische hoofdgerechten
- Veg-dewani Handi: een rijke, romige curry, gemaakt met gemengde groenten, ui, tomaat, gember, knoflook en verse kruiden
- Shahi Paneer: Indiase kaas, bereid met room en kruiden
- Saag Paneer: Indiase kaas en verse spinazie, bereid met room en kruiden
- Paneer Masala: Indiase kaas, bereid met room, cashewnoten, gember en knoflook
- Dal Tarka: Indiase linzen, bereid met knoflook, tomaten en kruiden
- Chana Masala: mix van kikkererwten met tomaten, uien, paprika en verse kruiden
- Bhindi Bhajee: verse okra's met boter, uien en tomaten
Dessert
- Gulab Jamun: Indiaas nagerecht, dat lijkt op een donut: bolletjes gefrituurde paneer (Indiase kaas), gekookt in een suikersiroop.
*Om zoveel mogelijk aan je wensen te voldoen, kun je ieder gerecht op eigen sterkte laten kruiden: mild, medium of scherp